26 d’agost de 2017

Temes de la fotolliga d'ACFAE: temporada 2017 - 2018

Dates i temes per a la temporada 2017 - 2018 de la fotolliga d'ACFAE

Octubre - street photo
Novembre - paisatge
Desembre - arquitectura
Gener - la nit
Febrer - vell-antic
Març - clau baixa
Abril - esports
Maig - el retrat

Descripció dels temes

Per tal que les fotografies presentades siguin vàlides, s'hauran d'adequar a la descripició de cadascun dels temes. El fet de no complir-ho pot ser motiu suficient per descalificar la fotografia.

Street Photo o fotografia de carrer
És la fotografia protagonitzada per la condició humana en llocs públics. Enquadrament i oportunitat són els aspectes clau d'aquest gènere. L'objectiu fonamental de la Street Photography és la creació d'imatges en un moment clau o decisiu.

Paisatges
Tenir la capacitat de transmetre emocions, ja que un paisatge pot resultar romàntic, bucòlic, o infondre una sensació de lleugeresa que ens faci relaxar. Un mateix paisatge pot ser diferent depenent de l'època de l'any, del temps que faci, l'angle des del qual el fotografiem i de l'enquadrament que escollim.

Arquitectura
La fotografia arquitectònica és l'encarregada de capturar i descriure els espais creats per l'home. A nivell urbà, pot descriure una ciutat o la relació d'un edifici o desenvolupament amb el seu entorn. També s'usa en interiorisme, documentant la relació entre mobiliari, color, textura, ritme i il·luminació amb l'espai proposat.

La nit
Amb l'arribada de la nit els llums de les ciutats s'encenen. Els fars dels cotxes, els aparadors, les marquesines, els neons, les estrelles i la lluna. Tot il·lumina l'entorn i el paisatge i la fotografia nocturna s'encarrega de retratar-ho el millor possible.

Vell-Antic
Fotografia que mira l'antic a la recerca de la inspiració que faci referència al passat a través de peces o objectes que van ser dissenyats i fabricats a l'època a la qual pertanyen.

Clau baixa
A la fotografia de clau baixa gairebé tot és negre o gris molt fosc. A la fotografia en color suposaria uns colors foscos i molt saturats. Les imatges de clau baixa s'omplen d'ombres i negres, i s'utilitzen per afegir tensió i suspens dramàtic a l'atmosfera de la fotografia.

Esports
La bona fotografia esportiva dura només un instant, de manera que saber anticipar-se al moment és crucial. Saber captar i congelar la tècnica del moviment, l'esforç o el sofriment, l'eufòria o la decepció, una falta, un incident inesperat, són les característiques que fan que aquestes fotografies transmetin i destaquin sobre les altres.

El retrat
El retrat és un estil fotogràfic on més importància pren l'expressió d'una persona. El retrat pot tenir al personatge mirant frontalment a càmera, pot tenir el cos decantat i mirar cap a les vores de la imatge. La imatge pot estar enfocada o desenfocada. Dins de l'univers dels retrats ha diferents tipus: retrat formal, retrat informal, retrat familiar, retrat grupal i autoretrat.


Bases Generals de la fotolliga d'ACFAE

Recordeu que es tracta d'un joc que només busca la diversió i fomentar l'aprenentatge i l'autosuperació. Podeu consultar i descarregar les bases de la fotoglliga aquí.

Animeu-vos a participar. Us esperem!